Italiaanse stoofschotel

Een beetje van mezelf, en een beetje van een aantal andere recepten…

Nodig:

  • kippenbouten, zonder vel
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • bloem
  • rode paprika, schoongemaakt en in stukjes
  • rode ui, schoongemaakt en gesnipperd
  • knoflook, schoongemaakt en geperst of geraspt
  • kippenbouillon, blokjes of poeder
  • saffraan
  • zongedroogde tomaat in olie
  • tomaatblokjes uit blik
  • olijven
  • champignons, schoongemaakt en in plakjes
  • droge witte wijn

Hoeveelheden? Lastig te zeggen, maar het hele spul zonder de kip moet genoeg zijn om de kip koppie-onder te laten pruttelen… 🙂

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak bouillon. Gebruik hiervoor 150-200 cc water op 1 blokje of 1 theelepel poeder. Draai het vuur uit als de bouillon kookt, en roer de saffraan erdoor (1 zakje per bouillonblokje). Zet dit opzij.

Meng een paar lepels bloem met wat zout en peper. Haal de kip door de bloem, en bak deze vervolgens in een braadpan in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan, en leg die opzij.

Bak de ui, paprika en knoflook een paar minuten in dezelfde pan. Voeg dan de tomaat (allebei), de champignons en de olijven toe, en laat dit een paar minuten pruttelen. Giet vervolgens de bouillon en een flinke scheut (of een paar) wijn erbij, en breng het aan de kook.

Leg de kip in een ovenvaste schaal en giet de saus erover. Deksel erop, en een uurtje in de oven.

Lekker met gebakken aardappels en een salade van komkommer, tomaat, rode ui, olijf en mozarella. En een wijntje natuurlijk.

Tip:
Mijn ervaring is dat je het vel het makkelijkst van de kippenbouten krijgt met een slank, scherp mes met een scherpe punt.

Smakelijk!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Italiaanse stoofschotel