Courgette-salade

‘t Is weer ‘s wat anders…

Nodig:

  • 1 courgette, gewassen en in plakken
  • een stuk of 6-8 cherry-tomaatjes, gehalveerd
  • een stukje geitenkaas, in blokjes
  • zout
  • peper
  • extra vergine olijfolie
  • citroensap
  • vloeibare honing

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de plakken courgette met wat olijfolie, zout en peper in een ovenschaal. Zet dit een half uurtje in de oven, en schep het regelmatig om. Doe er de laatste 10 minuten de tomaatjes bij. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng de olijfolie, citroensap en honing tot een dressing, en giet dit erover tijdens het afkoelen.
Strooi de kaas erover als het afgekoeld is.

Tip:
Met een kaasschaaf kun je hele mooie plakken courgette maken. Snijd eerst de punten van de courgette, maak dan plakken in de lengte, en gooi de eerste en de laatste 2 plakken weg (teveel schil).

Smakelijk!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Courgette-salade