Chocoladesaus

Lekker voor dame blanche (vanille-ijs met chocoladesaus), profiterole (roomsoesjes met chocoladesaus) of chocoladefondue (alles met chocoladesaus).

Nodig:

  • 3 repen pure chocola
  • een bekertje slagroom
  • honingrum

Breek de chocola in stukjes en smelt die op een laag vuur in een pan met anti-aanbaklaag. Giet de slagroom erbij. Laat het geheel warm worden. Giet er een scheut honingrum bij.

Tip:
In plaats van honingrum kun je ook een scheut cognac en een zakje vanillesuiker of een beetje poedersuiker gebruiken.

Tip:
Als het lukt om wat over te houden, kun je dat prima invriezen.

Zie voor een andere variant mijn recept Poire Laide-Hélène.

Smakelijk!

2 comments on “Chocoladesaus”

  1. Pingback: Poire Laide-Hélène – OhReally.nl

  2. Pingback: Caramelcake, honingrum en ijs – OhReally.nl

Comments are closed.

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Chocoladesaus