Het enige dat Grimbergs is aan deze pasta, is dat ik ‘m in Grimbergen gemaakt heb. Ik had het ook gewoon pelgrimspasta kunnen noemen, maar dan staan er hier straks misschien 20 recepten die allemaal pelgrimspasta heten, dus dat leek me geen handig idee.
Nodig:
- een kwart pak macaroni
- een pakje salami (plakjes)
- 2 flinke tomaten
- 1 groene paprika
- een klein potje/blikje worteltjes
- rode wijn (de goedkoopste die je kunt vinden)
- zout
- peper
- knoflook
Snijd de tomaat, paprika en salami klein.
Kook de macaroni met wat zout. Giet af als hij al dente is. Hij hoeft niet helemaal droog; hij staat nog wel even. Schep af en toe om tot je gaat eten.
Bak de salami aan in het koekenpannetje; olie of boter is niet nodig.
Schep de salami (en zoveel mogelijk van het vrijgekomen vet), tomaat, paprika en worteltjes in het grote pannetje, en zet dit op half vuur. Giet er een flinke scheut wijn bij, en breng op smaak met knoflook en peper. Leg het koekenpannetje er ondersteboven op als deksel, en laat een half uurtje à 3 kwartier pruttelen terwijl je de wijn voorproeft. Laat de groenten liefst helemaal kapot pruttelen, dat maakt de saus lekker dik. Regelmatig omscheppen.
Trek de tweede fles wijn open, schep de macaroni en de saus bij elkaar in een bak, en spork het spul naar binnen terwijl je het wegspoelt met wijn.
(Die tweede fles wijn was ik vergeten, maar die bleek toch redelijk cruciaal.)
Smakelijk!