Kip Siam

Natuurlijk kun je zo’n kant-en-klaar-pak Kip Siam bij de supermarkt halen.
Maar het kan ook lekker…

Nodig:

  • kipfilet, in blokjes
  • Thaise diepvriesgroenten (vriesvak supermarkt)
  • cashewnoten (ongezouten)
  • gembersiroop
  • oestersaus
  • knoflook
  • zout
  • (witte) peper
  • sereh (citroengras)
  • laos
  • maizena

Verwarm wat (aardnoot-, zonnebloem-, of maïs-)olie in de wok. Schep de stukjes kip erin, en breng op smaak met knoflook, zout, peper, sereh en laos. Gooi er een paar handjes cashewnoten bij als de kip is dichtgeschroeid, en roerbak dan tot de kip gaar is.

Giet een (flinke) scheut gembersiroop en een scheut oestersaus in de pan. Laat dit even met elkaar pruttelen, en schep er dan de groenten bij; een verhouding van half kip, half groenten is lekker. Omscheppen tot de groenten ontdooid en gaar zijn.

Giet er nog een scheut gembersiroop en een scheut oestersaus over, en laat even pruttelen. Schenk er dan een paar bekers water bij; maak een eetlepel maizena aan met wat koud water, en voeg dat ook toe. Laat het geheel pruttelen tot de saus de goeie dikte heeft.

Serveer met rijst (kook de rijst met een blokje kipbouillon in plaats van zout).

Smakelijk!

Dit bericht is geplaatst in Aan de kook met de tags , , . Bookmark de permalink.