Een experimentje dat publicatie-waardig bleek.
Nodig voor 1 persoon:
- olie
- kipfilet
- 1/4 chorizo
- zilveruitjes
- knoflookpoeder (versgeperst mag natuurlijk ook)
- champignons
- blikje tomatenpuree
- 1 glas rode wijn
- ketjap
- provençaalse kruiden
Verwarm de oven voor op een graad of 180.
Snijd de chorizo en de champignons in blokjes.
Verwarm wat olie in een pannetje, en fruit hierin de uitjes een paar minuten. Laat de uitjes wel eerst uitlekken, maar het is niet nodig om ze af te spoelen.
Voeg de chorizo en naar smaak knoflook toe, en roer het geheel door elkaar. Laat weer een paar minuten pruttelen.
Schep dan de champignons erbij, en naar smaak provençaalse kruiden, en laat dit een paar minuten samen pruttelen; roer af en toe.
Voeg tot slot de tomatenpuree, de wijn, en 2 of 3 eetlepels ketjap toe.
Laat het geheel warm worden onder voortdurend roeren.
Leg de kipfilet in een ovenvaste schaal, en giet de saus erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie, en zet zo’n 45 minuten in de oven.
Als de saus de kip niet helemaal bedekt, draai de kip dan af en toe om (en dan de folie er weer overheen).
Serveer met gebakken aardappels, en wellicht een salade.
Smakelijk!