Kip met tomaten-wijnsaus

Een experimentje dat publicatie-waardig bleek.

Nodig voor 1 persoon:

  • olie
  • kipfilet
  • 1/4 chorizo
  • zilveruitjes
  • knoflookpoeder (versgeperst mag natuurlijk ook)
  • champignons
  • blikje tomatenpuree
  • 1 glas rode wijn
  • ketjap
  • provençaalse kruiden

Verwarm de oven voor op een graad of 180.

Snijd de chorizo en de champignons in blokjes.

Verwarm wat olie in een pannetje, en fruit hierin de uitjes een paar minuten. Laat de uitjes wel eerst uitlekken, maar het is niet nodig om ze af te spoelen.
Voeg de chorizo en naar smaak knoflook toe, en roer het geheel door elkaar. Laat weer een paar minuten pruttelen.
Schep dan de champignons erbij, en naar smaak provençaalse kruiden, en laat dit een paar minuten samen pruttelen; roer af en toe.
Voeg tot slot de tomatenpuree, de wijn, en 2 of 3 eetlepels ketjap toe.
Laat het geheel warm worden onder voortdurend roeren.

Leg de kipfilet in een ovenvaste schaal, en giet de saus erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie, en zet zo’n 45 minuten in de oven.
Als de saus de kip niet helemaal bedekt, draai de kip dan af en toe om (en dan de folie er weer overheen).

Serveer met gebakken aardappels, en wellicht een salade.

Smakelijk!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name (Rob LA LAU) in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License Attribution-ShareAlikeCreative Commons Attribution-ShareAlike
Kip met tomaten-wijnsaus