Draagbare werkbank

Als je aan het klussen bent, is een werkbank onmisbaar. Maar als je een huis aan het bouwen bent, ben je op veel verschillende plekken bezig. Dus dan maak je een werkbank die je achter je aan kunt slepen.

Haal uit het afvalhout balkjes van 5 bij 5 centimeter; 2 lengtes van 80 centimeter, 2 lengtes van 40 centimeter en 2 lengtes van 15 centimeter. Schroef deze aan elkaar tot een rechthoek van 80 x 50 x 25 centimeter; als je daar niet uitkomt, heb je voor je volgende klus geen werkbank nodig, maar een aannemer.

Je hebt nu een frame dat je op 3 verschillende hoogtes kunt gebruiken als klushulp.

Heel leuk, Rob, maar noem je dit nou echt een werkbank?
Ja, als je me dan even laat uitpraten…

Haal nu uit het afvalhout een plank van 50 bij 80 centimeter, en bepaal welke kant je als bovenkant (werkblad) wilt gebruiken. Schroef tegen de onderkant nog een paar stukjes 5-bij-5.

De langere stukjes zijn 10 centimeter, en de kortere 7½. De blokjes zitten allemaal in het midden, en 5 centimeter uit de kant. Je kunt het werkblad nu op alledrie de hoogtes op het frame klemmen.

Als je zwaar werk op de tafel moet doen, kun je het blad fixeren door de blokjes met lijmklemmen aan het frame vast te zetten. En als je het echt mooi wilt maken, zet je grendeltjes op de blokjes en het frame, maar dat kost geld.

Knap, handig èn slim. Wat een combinatie…

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Draagbare werkbank