Pelgrimsmaaltijden

kooksetIk heb een nieuwe categorie aan dit blog toegevoegd: Pelgrimsmaaltijden; een subcategorie van Aan de kook.

In 2014 loop ik van Wateringen in Nederland naar Santiago de Compostela in Spanje. Onderweg kook ik op mijn outdoor-kooksetje. Ik ga proberen onderweg af en toe de dingen die ik kook op deze site te plaatsen, zoals ik al langer doe met recepten. Deze recepten komen in een aparte categorie, omdat aan pelgrimsmaaltijden nou eenmaal andere eisen worden gesteld dan aan maaltijden die je thuis in de keuken klaarmaakt:

 • Hulpmiddelen.
  Ik heb veel minder gereedschap tot m’n beschikking dan thuis. En dan denk ik niet alleen aan keukengerei, maar ook aan zaken als een oven en een vaatwasser. En de spiritusbrander heeft maar 1 pit.
 • Gewicht.
  Wat ik niet op maak, moet ik de volgende dag in m’n rugzak meedragen, dus het is het meest efficiënt om ingrediënten te kopen vlak voor ik ga koken, en ze helemaal op te maken. En als ik bijvoorbeeld moet kiezen tussen een stuk ham en plakken, neem ik plakken, want die kunnen de volgende ochtend op brood.
 • Tijd.
  De spiritusbrander brandt maar een bepaalde tijd, en om ‘m bij te vullen moet ik ‘m laten afkoelen. Het is dus het handigst om niet langer over het koken te doen dan 1 volle spiritusbrander aan kan.
 • Budget.
  Ik heb een minimaal budget, dus alles dat ik kan besparen is mooi meegenomen.

Recepten in deze categorie zijn voor 1 persoon. Tenzij anders vermeld, natuurlijk.
Bij alle recepten ga ik uit van het kooksetje dat ik zelf gebruik.

Update 2015-02-28:
Rubriek hernoemd.

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Pelgrimsmaaltijden