Pesto-lapjes

Met zelfgemaakte pesto…

Nodig:

  • varkenslapjes
  • basilicum
  • pijnboompitten
  • parmezaanse kaas (geraspt)
  • extra vierge olijfolie
  • prosciutto crudo (italiaanse rauwe ham)

Stamp (vijzel) of hak (keukenmachine) een handje pijnboompitten, een paar gesnipperde basilicumblaadjes, wat parmezaanse kaas en een klein scheutje olie door elkaar.
Nu heb je pesto. Simpel, hè? 🙂

Leg de varkenslapjes op een velletje (plastic) keukenfolie, en leg daar overheen ook een velletje folie. Rol het vlees nu voorzichtig plat met een deegroller; het hoeft niet zo dun als beleg, maar gewoon zo dat je ze straks makkelijk kunt dubbelvouwen.

Haal de lapjes vlees uit de folie, smeer 1 kant in met een laagje pesto, en vouw ze dicht. Wikkel hier omheen een plakje ham. Zet de ham eventueel vast met een prikker (geen tandenstokers gebruiken, want daar zit vaak een smaakje aan).

Bak de stukjes vlees in een minuut of 4 à 5 aan beide kanten bruin en gaar.

Smakelijk!

Update: lees ook even mijn pesto-correctie van 10-08-2012.

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Pesto-lapjes