Kip met tutti frutti

Dit doet wel een beetje Marokkaans aan, dus serveer met couscous of rijst. Maar gebakken aardappels met komijn en paprikapoeder kan ook.

Nodig:

  • 4 kipbraadstukken
  • tutti frutti
  • 2 theelepels râs al hânout (exotische supermarkt en sommige hollandse supermarkten)

Zet om te beginnen de tutti frutti minstens een uur in wat water.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe een beetje olie in een pan en schroei daarin de kip dicht. Meng de râs al hânout met een beetje water en giet dit bij de kip. Draai de kip regelmatig, zodat deze helemaal gekruid is. Draai het vuur uit als het water verdampt is.

Doe de tutti frutti, met een beetje van het water dat je erbij gedaan hebt, in een ovenschaal met deksel. Leg hierop de stukken kip (niet op het deksel, maar op de tutti frutti, en dan het deksel erop). Zet dit in de oven tot de kip gaar is.

Tip:
Als je toch bij de exotische supermarkt bent voor râs al hânout, neem dan ook oranjebloesemwater mee, en gebruik dat om de râs al hânout mee te mengen.

Smakelijk!

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Kip met tutti frutti