Roomcake

Volgens mij zit ik in mijn toetjesfase…

Ik had cake over. En een potje jam.

Nodig:

  • cake
  • jam
  • 250 gram mascarpone (vind je in de supermarkt waarschijnlijk bij de kaas)
  • 250 ml slagroom (een bekertje, geen spuitbus)
  • een zakje Klop-Fix
  • een zakje vanillesuiker

Doe de mascarpone, slagroom, jam, Klop-Fix en vanillesuiker in de mixer, en klop dit tot een stevige room. Snijd de cake in de lengte door (als de cake dik genoeg is 2 keer), doe op de onderste helft een dikke laag room, en leg de bovenste cake-helft er weer op. Zet dit even in de koelkast om de room verder op te laten stijven.

Tip:
Ik had (nogal) wat room over. Dit heb ik in 2 ijscoupes geschept en in de vriezer gezet. Morgen dus waarschijnlijk een stukje over erg lekker aardbeien-frambozen-roomijs.
Ik voorzie een gourmet met kilo’s vlees, liters Sangre de Toro, en ijs toe; de koningin doet het maar even zonder mij…

Smakelijk!

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Roomcake