Mexicaanse shoarma-roti

Vandaag even wat simpels, omdat het zaterdag is.
Oké, toegegeven: ook omdat ik een beetje brak ben; de vrijdagmiddagborrel ging langzaam over in de zaterdagochtendborrel.

Nodig:

  • 400 gram shoarmavlees
  • een pak roti (Surinaamse deegpannekoek; de meeste supermarkten verkopen het merk Faja Lobi)
  • een potje taco saus
  • een klein blikje crispy maïs (doe ’s wat goeds: neem de biologische)
  • een klein blikje kidneybonen
  • een halve rode paprika, schoongemaakt en in stukjes
  • eventueel een kleine ui, in stukjes

Meng de taco saus, de maïs, de bonen, de paprika en eventueel de ui, en zet dit in de koelkast.
Bak het vlees in een wok (als de wok een anti-aanbaklaag heeft, heb je geen olie of boter nodig).
Verwarm de roti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Je kunt dit eten als roti, en het vlees en de saus met het brood naar binnen lepelen.
Of je kunt het eten als een burrito, en het vlees en de saus in de roti rollen.

Om het lijstje invloeden nog wat langer te maken, drink ik hierbij El Bio, een spaanse biologische wijn.

Tip:
Als je niet brak bent, kun je ook zelf salsa maken, en die als basis nemen voor de saus. In dat geval zou ik er zeker een rauwe ui doorheen snipperen als de saus klaar en afgekoeld is.

Smakelijk!

Dit bericht is geplaatst in Aan de kook met de tags , . Bookmark de permalink.