Biologisch tuintje

(Toen ik dit log schreef, heette deze site nog MtB 186.)

Vandaag staat MtB voor Moestuin Balkon. Of misschien wel voor Men teelt Biologisch. Weet ik veel, misschien wel gewoon voor Meer te Bikken

Mijn balkon is wel 330 bij 175, dus ik had een hoop ruimte over. En daarom leek het me leuk zelf wat eetbaars te verbouwen. Het tuincentrum had meer dan ik kwijt kon…

Het balkon laat zich wat lastig in 1 keer fotograferen (ik heb geen telelens).

In de linkerhoek:

Van links naar rechts:

En in de rechterhoek:

Ook van links naar rechts:

(Ik weet dat die lange bakken om op te hangen zijn, maar ik laat de plantjes eerst even aarden; net vandaag waait het toevallig heel hard.)

Het tuincentrum had ook nog aarbeien in hangzakken die je aan de muur kunt bevestigen; misschien dat ik die…
Oké, dat klinkt eigenlijk best smerig.
Ik hoor het de buren al zeggen: “Kijk, daar zit Rob met z’n hangzak op het balkon.”.
Ik geloof dat ik dat maar niet doe…

En uiteraard is alles verschrikkelijk duurzaam: grond met alleen maar biologische meststoffen, de plantjes drinken alleen maar regenwater (tenzij dat er even niet is), en voor de ongediertebestrijding gebruik ik een hamer.

En nu ben ik nog op zoek naar een heel klein koetje, zodat ik aan het eind van de zomer ook scharrelmelk kan gebruiken voor het ijs dat ik ga maken van al dat scharrelfruit.

2 comments on “Biologisch tuintje”

  1. Rob

    Ik heb ernaar staan kijken; ze hadden verschillende soorten. Maar gezien de ruimte die die dingen nodig hebben, heb ik er echt geen plaats voor. (Tenzij ik mijn eigen plekje in de zon zou opgeven, maar dan schiet ik m’n doel natuurlijk een beetje voorbij.)

    Dus op wijn uit eigen tuin moet ik nog even wachten…

Comments are closed.

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Biologisch tuintje