Kippensoep

‘Recept’ is inderdaad wel een groot woord…

Als je trek hebt in kippensoep, koop je bij de supermarkt een kippensoep-pakket, en vervolgens volg je de aanwijzingen op de verpakking (kook kip, pluk kip uit elkaar, kook kip en groente in het water).

Maar iets meer ballen mag wel…

Tip 1: Bak de kip voor je die kookt.
De kip krijgt meer pit als je die eerst even bakt met wat zout, peper en knoflook. Experimenteer met kruiden en specerijen om je eigen smaak te ontdekken.

Tip 2: Pindakaas.
Als je de kip uit het water hebt gehaald om die uit elkaar te pulken, laat het water dan verder pruttelen met een schepje pindakaas erbij, voor je de groente erbij doet.

Tip 3: Bawang goreng.
Voeg, als de soep bijna klaar is, een handje gebakken ui toe.

Tip 4: Madame Jeanette saus.
Kook vanaf het begin een paar lepels Madame Jeanette saus mee. Afkomstig uit Suriname; verkrijgbaar bij sommige supermarkten, en anders de toko.

Smakelijk!

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Kippensoep