Paneermeel

Simpel: doosje bij de supermarkt.

Klopt. Doe ik ook weleens. Niks om je voor te schamen.

Maar als je niet vaak paneermeel gebruikt, maar wel altijd beschuit in huis hebt, kun je ook een beschuitje verkruimelen (de paneermeel die je in de supermarkt koopt, is ook afval van de beschuitindustrie).
En wat ik het leukste vind, is als ik brood gebakken heb, daar een paar boterhammen vanaf te snijden, die in de oven te leggen tot ze hard en droog zijn, en dan die te verkruimelen; op die manier heb ik niet alleen mijn eigen paneermeel gemaakt, maar kan ik ook nog variëren in de soort (wit, volkoren, waldkorn, etc.).

Verder kun je aan paneermeel van alles toevoegen om het op te leuken. Zo vind ik het bijvoorbeeld, als ik een visje paneer, erg lekker om er wat geraspte parmezaanse kaas doorheen te doen. Ook kruiden als oregano, basilicum, bieslook en tijm zijn erg geschikt.

Stukje vlees of vis paneren.

Nodig:

  • een stukje vlees of vis
  • een losgeklopt ei (of eigenlijk alleen het eiwit)
  • paneermeel

Haal het vlees of de vis door het ei, zodat het er aan alle kanten mee ingesmeerd is.
Haal het vlees of de vis vervolgens door de paneermeel, zodat die eraan blijft plakken.
Bak je stukje vlees of vis.

Smakelijk!

(Ik ben omgeven door de geur van vers brood. Vandaar.)

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Paneermeel