Sucuk

Vandaag maar even een vlugge kooktip dan, anders kom ik niet aan m’n quotum… 🙂

In vrijwel ieder gerecht waarin je gebakken spek kunt gebruiken, kun je de spek vervangen door sucuk.

Sucuk

Bron: Wikipedia. Copyright: Rainer Zenz.

Sucuk (spreek uit soe-djoek) is turkse knoflookworst, en kun je kopen bij vrijwel iedere islamitische slagerij of turkse supermarkt.

Andere mogelijke varianten op spek: salami, (runder-)cervelaat, chorizo en mortadella.

Smakelijk!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Sucuk