Een golden oldie: bij dit recept zie ik al vele jaren mensen hun lippen af likken en hun vingers opeten. Maar dan nu de vegetarische variant, omdat ik vandaag voor vegetariërs moest koken. Ik denk trouwens dat je ‘m heel makkelijk veganistisch kunt maken door een beetje op te letten welke pesto je koopt — in de potjes pesto die ik vandaag kocht zat schapenmelk — of je pesto zelf te maken.
Pak het originele recept erbij: Pasta met kip-pesto saus.
Vervang de volgende zaken:
- kipfilet → vegetarische kipfiletreepjes
- spek → vegetarische spekreepjes
- kipbouillonblokjes → tuinkruiden-bouillonblokjes
Verder heb ik kookroom gebruikt op basis van soja in plaats van melk.
En ik heb een handje ongezouten, ongeroosterde cashewnoten toegevoegd, in de bouillon, voordat ik de room toevoegde.
De penne was trouwens biologisch en volkoren.
Zelf vind ik zaken als vegetarische kip en vegetarisch spek altijd een beetje flauw, en de vegetariërs aan tafel bleken het zelfs nog nooit geprobeerd te hebben, maar ze hebben me verzekerd dat ze lekker gegeten hebben. En dus verdient ook deze variant een plekje op mijn blog.
Pingback: Pasta met kip-pesto saus | OhReally.nl