Kast

Ik schreef al eerder over de kast die ik aan het bouwen was. Er kwamen wat dingen tussendoor en er waren wat uitdagingen te overwinnen, maar hij is af!

(Dat de vorm wat vreemd lijkt komt door de combinatie van de fisheye-lens van de camera en die rare koker die boven de kast om een schoorsteen is gemaakt.)

Eén van de uitdagingen was dat Gilles de schoorsteenmantel (rond de brede laden) graag in de kast wilde gebruiken, en deze dus maar, ruim voordat ik hier arriveerde om de eigenlijke kast te bouwen, aan de vloer en de muren verankerd had. Andere uitdagingen waren onder andere veel te droog kastanjehout voor de buitenkant, waardoor het heel graag wilde scheuren, en veel te nat douglas-hout voor het binnenwerk, dat niets liever wilde dan krom trekken.
Maar ik heb er veel van geleerd: de handgreepjes en een paar profieltjes zijn eigen ontwerp en fabrikaat, en hier en daar heb ik wat gezichtsbedrog moeten gebruiken (spelen met licht en schaduw) om te voorkomen dat je ziet dat niet alles even recht is.

Gilles wil de kast graag helemaal kaal laten, maar ik denk dat ik hem wel kan overhalen de buitenkant in de was te zetten. Ik wil namelijk binnenkort zelf boenwas maken, en dat test ik liever op zijn spullen dan op de mijne… 😉

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Kast