Roerbakspruitjes

Lekkerder dan die kleffe troep waar kinderen zich altijd (terecht) tegen verzetten.
En lekker snel klaar.

Nodig:

  • spruitjes
  • krieltjes
  • (runder)saucijsjes
  • dobbelsteentjesspek
  • provençaalse kruiden
  • (4-seizoenen)peper
  • (zee)zout
  • pijnboompitten

Doe wat (olijf)olie in een wok of hapjespan en bak daarin de krieltjes rondom bruin. Dan zout, peper en provençaalse kruiden erover, deksel op de pan en vuur laag.

Kook of stoom de spruitjes halfgaar. Snijd ze daarna door als ze erg groot zijn.

Snijd de saucijsjes met een scherp mes in plakjes, en bak deze samen met de spek in een koekenpan.

Schep de krieltjes, het vlees, de spruitjes en een handje pijnboompitten door elkaar, en bak dit nog even, onder voortdurend roeren/schudden, zonder deksel, op hoog vuur tot alles gaar is.

Tip:
Kook een gepelde ui mee met de spruitjes, dan liggen die minder zwaar op de maag. Gooi de ui na het koken weg.

Smakelijk!

Dit bericht is geplaatst in Aan de kook met de tags , , , . Bookmark de permalink.