In een psychiatrische kliniek…

Nou, het is zover; sommigen hadden het al voorspeld: uiteindelijk ben ik in een psychiatrische kliniek beland…

Gelukkig wel als vrijwilliger, en niet als patient. 🙂

Vanaf januari ga ik als vrijwilliger koken met de patienten van een afdeling van het Circuit Langerdurend Behandelen van Rivierduinen, GGZ Haagstreek in Leidschendam; hier zitten mensen voor langere tijd, met aandoeningen als schizofrenie, autisme en manisch depressiviteit. Voorlopig gaat het om 1 avond per week, en om 1 afdeling van 9 mensen; later kijken we of we dat gaan uitbreiden.

De bedoeling is dan dat de patienten mij, binnen hun mogelijkheden, gaan helpen met boodschappen doen, voorbereiden en koken. Enerzijds is het goed voor de patienten als er af en toe iets meer gebeurt in de ‘huiskamer’ dan alleen de dagelijkse sleur, anderzijds is het goed voor hun gevoel voor eigenwaarde als ze ook eens mensen zien die niet komen omdat ze daarvoor betaald worden, maar omdat ze dat willen. En daarbij schijnt het ook nog goedkoper te zijn om zelf te koken dan kant-en-klaar-maaltijden te laten bezorgen. En het is natuurlijk ook gewoon veel lekkerder, zeker als ik me ermee bemoei. 😉

Leuk.
Ik kijk er nog meer naar uit dan ik had verwacht… 😎

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
In een psychiatrische kliniek…