Backup

Please keep in mind that this post is about 12 years old.
Technology may have changed in the meantime.

Ik heb terrabytes aan ouwe zut bewaard…
Vanavond probeer ik daar wat orde in te scheppen.

Het is een beetje als het uitpakken van dozen die jaren in een opslag hebben gestaan (ik spreek uit ervaring): de dingen die je tegenkomt kun je indelen in 3 categorieën: ‘handig‘, ‘oh leuk‘, en ‘huh?‘.

Dat ik al mijn e-mail van de afgelopen 15 jaar nog heb, daar valt misschien nog wat voor te zeggen, wellicht is het zakelijk handig; wat ik nu nog moet met mijn 1998-configuratie van Netscape Navigator vraag ik me zelf ook af…
Maar soms kom je dingen tegen, en meestal zijn dat dan foto’s of filmpjes, die op z’n minst leuk zijn om weer eens terug te zien. Zoals daar bijvoorbeeld zijn: de eerste experimenten met mijn eerste webcam (december 2002):

Ter verduidelijking: we waren destijds met een groep vrienden (die deels nog steeds als dusdanig actief is) die eens in de zoveel tijd een weekend bij elkaar kwam om samen drank en andere drugs te nuttigen, maar met als excuus een samenkomst om elkaar meer wegwijs te maken in het gebruik van computers. Dit was zo’n weekend.
(Vandaag de dag verdient een groot deel van deze groep z’n brood met het bedienen/beheren/programmeren van computers.)

3 comments on “Backup”

  1. Martijn

    Kan je je nog herinneren dat ik dat wachtwoord van die pc kraakte in 1 keer.
    Dat blijft mijn mooiste stunt ooit.

Comments are closed.

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Backup