Bericht naar andere blog bij bericht naar ene blog

Please keep in mind that this post is about 9 years old.
Technology may have changed in the meantime.

Dit bericht is vooral een reminder voor mezelf. Ik heb een kleine aanpassing gemaakt aan een WordPress-plugin, dus als ik een update doe van die plugin, zal ik ook de aanpassing opnieuw moeten maken.

Ooit heb ik besloten dat het een logisch idee zou zijn om 2 blogs te hebben: ik had al een blog (het blog dat je nu leest), en voor mijn voettocht naar Santiago de Compostela wilde ik een apart blog (elPeregrino.nl). Het idee was om dat andere blog alleen te gebruiken om te schrijven over mijn pelgrimage en er dan een punt achter te zetten. Maar na mijn tocht besloot ik verder te zwerven, en het leek logisch om daarover verder te schrijven op dat blog. En zo zit ik nu dus met 2 blogs: 1 over mijn omzwervingen, en 1 voor ‘de rest’. Ik heb weleens overwogen om ze samen te voegen, maar uiteindelijk besloten dat niet te doen.

Niet al mijn volgers hebben tijd of zin om allebei mijn blogs te volgen, maar het komt voor dat ik op mijn ene blog een tijd niets te vertellen heb, en op mijn andere blog wel. Om de lezers van mijn ene blog toch te laten weten dat ik er nog ben, ging ik daarom op zoek naar een manier op automatisch een kort berichtje naar mijn ene blog te sturen wanneer ik een bericht plaats op mijn andere blog; ik wilde niet het volledige bericht doorsturen, maar alleen een korte aankondiging met een link naar het bericht op mijn andere blog.

De WordPress-plugin SNAP kon dit (en meer) voor me doen. De plugin had 1 klein probleempje: de berichtcategorie van blog X wordt meegestuurd naar blog Y. Waarmee ik bedoel dat wanneer ik op deze site (roblalau.net) een bericht publiceer in categorie Houtsnippers, de plugin de aankondiging op mijn andere blog (elPeregrino.nl) in diezelfde categorie probeert te plaatsen; ik wil graag dat de aankondiging voor een bericht op roblalau.net, op elPeregrino.nl geplaatst wordt in de categorie roblalau.net. (Als je het niet meer kunt volgen, moet je het nog maar een keer lezen.)

Ik heb dit als volgt opgelost:

Op elPeregrino.nl heb ik een berichtcategorie roblalau.net aangemaakt.
Op roblalau.net heb ik een berichtcategorie elPeregrino.nl aangemaakt.
Ik heb op allebei mijn blogs de genoemde plugin geïnstalleerd. Op roblalau.net heb ik bij de plugin-instellingen aangegeven dat berichten in de categorie elPeregrino.nl nooit doorgestuurd mogen worden, en op elPeregrino.nl heb ik datzelfde gedaan voor de categorie roblalau.net.
Daarna heb ik op beide sites een bestand van de plugin een beetje aangepast:

Log in op je WordPress-dashboard, en ga naar Plugins.
Zoek daar de plugin NextScripts: Social Networks Auto-Poster, en klik bij die plugin op Bewerken.
Selecteer, aan de rechterkant van je scherm, het bestand inc-cl/wp.api.php.
Wijzig de regels 52 en 64 (regelnummers kunnen verschillen bij nieuwe versies van de plugin).

Regel 52 is:
$nxsToWPContent = array(‘title’=>$msgT, ‘description’=>$msg, ‘post_status’=>’draft’, ‘mt_excerpt’=>$ext, ‘mt_allow_comments’=>1, ‘mt_allow_pings’=>1, ‘post_type’=>’post’, ‘mt_keywords’=>$message[‘tags’], ‘categories’=>$message[‘cats’], ‘custom_fields’ => ”);
en wordt:
$nxsToWPContent = array(‘title’=>$msgT, ‘description’=>$msg, ‘post_status’=>’draft’, ‘mt_excerpt’=>$ext, ‘mt_allow_comments’=>1, ‘mt_allow_pings’=>1, ‘post_type’=>’post’, ‘mt_keywords’=>$message[‘tags’], ‘categories’=>array(‘elPeregrino.nl’), ‘custom_fields’ => ”);

Regel 64 is:
$nxsToWPContent = array(‘title’=>$msgT, ‘description’=>$msg, ‘post_status’=>’publish’, ‘mt_allow_comments’=>1, ‘mt_allow_pings’=>1, ‘post_type’=>’post’, ‘mt_keywords’=>$message[‘tags’], ‘categories’=>$message[‘cats’], ‘custom_fields’ => ”);
en wordt:
$nxsToWPContent = array(‘title’=>$msgT, ‘description’=>$msg, ‘post_status’=>’publish’, ‘mt_allow_comments’=>1, ‘mt_allow_pings’=>1, ‘post_type’=>’post’, ‘mt_keywords’=>$message[‘tags’], ‘categories’=>array(‘elPeregrino.nl’), ‘custom_fields’ => ”);

Bovenstaande geldt natuurlijk voor de bestanden op elPeregrino.nl; berichten die vanaf roblalau.net verstuurd worden, moeten in de categorie roblalau.net komen.

Zoals gezegd moet deze wijziging na elke plugin-update opnieuw gemaakt worden (uiteraard hoeven de categorieën en de instellingen niet steeds opnieuw gemaakt te worden).

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Bericht naar andere blog bij bericht naar ene blog