Pastinaak met honing

In de Nederlandse keuken is de pastinaak de voorloper van de aardappel. Tegenwoordig verkopen veel groenteboeren en supermarkten het weer.

Qua smaak ligt de pastinaak wat mij betreft op het raakvlak van aardappel, wortel en venkel. (Die kwalificatie komt overigens geheel voor mijn eigen rekening…)
Pastinaak combineert dan ook goed met vis.

Nodig:

  • pastinaak
  • vloeibare honing
  • roomboter
  • peterselie

Schil of schrap de pastinaak (bijv. dunschiller) en snijd de uiteinden er vanaf. Snijd in blokjes van 1-2 centimeter bij 1-2 centimeter.

Breng een pan water aan de kook. Kook hierin de pastinaakblokjes een minuut of 5. Giet af.

Smelt een klont boter in een koekenpan/hapjespan/wok, en voeg wat honing toe. Bak hierin op hoog vuur in een paar minuten de pastinaak onder voortdurend omscheppen goudbruin.

Schep de pastinaak over in een schaal. Snijd of knip wat verse peterselie klein en strooi dit erover.

Smakelijk!

Dit bericht is geplaatst in Aan de kook met de tags , . Bookmark de permalink.