Omelet Épernay

Een receptje dat ik nog in mijn telefoon vond. Dit is waarschijnlijk ook direct het laatste recept in de categorie Pelgrimsmaaltijden, want ik heb mijn kooksetje naar huis gestuurd; op die manier maak ik wat ruimte en gewicht vrij in mijn rugzak voor andere zaken.

Wederom: het enige dat ‘Épernay’ is aan dit recept, is dat ik het daar gemaakt heb.

Nodig:

  • ½ chorizo
  • ⅓ pakje gestoomde aardappelblokjes
  • ½ blikje macédoine de légumes
  • 4 eieren
  • geraspte kaas (Emmentaal/Mozarella/Gouda; huismerk Carrefour)

Snijd de chorizo in blokjes. Bak de blokjes in het koekenpannetje. Schep de chorizo in het grote pannetje, maar laat zo veel mogelijk vet achter in het koekenpannetje.

Bak de aardappelblokjes in het achtergebleven vet. Schep de aardappel en het vet bij de chorizo in het pannetje.

Roerbak de groente kort en met zo min mogelijk vocht in het koekenpannetje. Schep de groente bij de worst en de aardappel.

Roerbak de eieren tot deze voor de helft gestold zijn. Schep het ei bij de rest van het eten.

Zet het vuur half hoog, en warm alles onder voortdurend roeren door tot het ei volledig gestold is.

Als dat geen energiebom is…

Smakelijk!

En de volgende dag maak je de ‘Aardappelschotel Épernay’, wat op het zelfde neerkomt, maar dan met ⅔ pakje aardappelblokjes en 2 eieren.

3 comments on “Omelet Épernay”

  1. Jeroen Reply

    Hoi Rob,

    Komen er nu leuke Spaanse recepten bij?
    Ze hebben daar in de regio ook heerlijke Spaanse omeletten,
    Daar hebben ze allerlei verschillende in, met garnalen of met kaas etc.
    Die floepen ze dan als ze bijna klaar zijn half om en dan blijven ze lekker zacht van binnen met de vulling.
    Misschien een leuk idee?
    Veel plezier,

    Jeroen

    • Rob Reply

      ‘k Geloof dat ik wel heel lang de tijd heb genomen voor dit antwoord…
      Weinig kans gehad om te koken in Spanje. Inmiddels ben ik weer in Frankrijk. Hier wel al een paar keer gekookt, maar eigen recepten die ik al had. Vanaf komend weekend werk ik op een (biologische) varkensboerderij, dus misschien komen er dan leuke dingen met varkensvlees.

  2. Jeroen Reply

    Heb ik het nu voor mekaar gekregen om een recept suggestie doen voor een omelet onder het recept van een omelet? 🙂

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

REPUBLISHING TERMS

You may republish this article online or in print under our Creative Commons license. You may not edit or shorten the text, you must attribute the article to OhReally.nl and you must include the author’s name in your republication.

If you have any questions, please email rob@ohreally.nl

License

Creative Commons License AttributionCreative Commons Attribution
Omelet Épernay